Да тренираме у дома

Тренировките в домашни условия имат своите плюсове и минуси и вие трябва да сте наясно с тях преди да предприемете каквито и да било тренировки.

Наистина когато тренирате вкъщи вие пестите време, а дори и средства. Доста от упражненията вкъщи са приложими и на работното място, но знайте, че няма да постигнете същия успех, какъвто Ви очаква след упорит труд във фитнес залата. Въпреки това ако правите определени упражнения вкъщи ще поддържате тялото си във форма и ще се чувствате много по-живи от преди.

Основният фактор при тренировките вкъщи е тежестта на тялото. Тъй като повечето от вас нямат фитнес уреди (или имат поне два дъмбела), тренировките ще протичат в импровизирани условия, но нека това не Ви притеснява.

Предлагаме Ви един примерен комплекс от упражнения за изпълнение у дома или на работното място. Упражненията в него са насочени към раздвижване на цялото тяло и преодоляване съпротивлението на собственото тегло. Старайте се да придобиете навика за редовно трениране и да овладеете технически правилно упражненията.